www.sportpodbilouvezi.cz
Sport pod bílou věží - autor webu:
Tomáš Rademacher
Telefon: +420 602 168 9101
Web: www.sportpodbilouvezi.cz

Sport pod Bílou věží na Facebooku Navštivte Sport pod Bílou věží na Google+ Navštivte Sport pod Bílou věží na YouTube

Novinky

Zpátky pod Lízátky. Nová kniha Michala Petráka. V minulých dnech vyšla kniha kolegy Michala Petráka, mapující minulost i současnost fotbalového stadionu v Hradci Králové. Nejnovější fotografie v knize byly pořízeny opravdu jen před několika málo dny.

Publikace ČERNOBÍLÁ HISTORIE 110 LET FC HRADEC KRÁLOVÉ

Společnými silami Michala Petráka, Jiřího Rádla a Tomáše Rademachera vyjde v příštích dnech bohatě ilustrovaná publikace, mapující 110 let historie královéhradeckého fotbalu.

Sport pod Bílou věží v Hradeckém deníkuMiluje sportovní historii a je hrdý Hradečák. Připomíná staré časy | Hradecký deník | 8.5.2014

Jedinečná možnost získat přímo od autora knihu HISTORIE HOKEJE V HRADCI KRÁLOVÉ

Publikace „Historie ledního hokeje, aneb led byl poněkud měkký" je koncipována jako kronika, seznámí čtenáře s počátky ledního hokeje v Hradci Králové a provede ho všemi  sezónami od roku 1930 do roku 2008.

7. díl: 1913

1913

V neděli 16. března odstartovala v Hradci další fotbalová sezona. Soupeřem domácích byl tým SK Jaroměř a odvezl se porážku 7:0 (4:0). V mužstvu domácích se objevilo několik nových hráčů, chytal Pazdera, v obraně hrála dvojice Matys, Bruk. Ovšem kanonýr zůstal stejný, Neuman se trefil pětkrát, Hodek a Rejnok jednou.

Velikonoce trávil SK Hradec v Náchodě, kde sehrál dva zápasy s SK Náchod. První utkání skončilo 4:0 pro Hradec, branky dvě Řehák, Hodek a Rejnok. I v odvetě byli hosté úspěšnější, vyhráli 1:0. Záložní řada hrála ve složení Matys, Petrovický, Jelen.

Slavnostní byla neděle 30. března v Hradci Králové. V zápase s SK Dvůr Králové nastoupil Václav Petrovický posté za SK Hradec!

Gratulovali všichni hráči, výhru 7:0 (2:0) zajistili tři branky Ryby, dvě přidal Valeš, trefil se i Hodek.

Za týden hostil Hradec mužstvo FK Sparta Pardubice. Domácí v sestavě: Pazdera-Borek, Andrejs-Valenta, Matys, Melan-Petrovický, Řehák, Ryba, Valeš, Hodek, zvítězili jasně 7:2 (4:0). Řehák dal tři branky, dvě Petrovický, jednu Hodek a Ryba.

Během května sehrál SK Hradec i dvě utkání s rivalem z Pardubic, týmem SK Pardubice. Výhru v obou zápasech slavili domácí. V Hradci to bylo 2:0 (2:0), v Pardubicích 4:1 (2:1). Brankář Pazdera za obdržené branky nemohl, jediný gól Hradce slavil Neuman.

Po letních prázdninách hráli hráči Hradce poprvé v neděli 14. září, když hostili druhé mužstvo Olympie Hradec. Byl to takový zápas na rozkoukání, ani výsledek 3:0 (3:0) nebyl nijak důležitý. Podzimní sezona měla start v neděli 21. září. Na hradeckém hřišti přivítali soupeře s názvem SK Pardubický team. Výsledek byl jednoznačný 7:0 (2:0). Řehák dal tři branky, dvě Kukla a Bílý. Střelecky se Hradci dařilo i další neděli a odnesla to SK Chrudim porážkou 10:0. Sestava představila mnoho nových jmen: Jelínek, Jánský, Háček,Valenta a Pigr.

Na podzim se dařilo, hlavně útok byl nejlepší řadou mužstva a střílel mnoho branek. 5. října si odvezla šestku Sparta Pardubice, po dvou brankách Černý, Bělohoubek a Řehák. Konečný výsledek 6:1 (3:0).

AFK Karlín v Hradci prohrál 3:0 (1:0), opět dvakrát střílel Bělohoubek a branku přidal i Petrovický. Po výhře ve Dvoře Králové 2:1 (1:0), přišel na řadu dvojzápas s SK Pardubice. V sobotu 1. listopadu se v Hradci trefil dvakrát Bělohoubek a výhra 2:1 (1:0) byla na světě. Hned v neděli 2. listopadu se hrála odveta v Pardubicích. Že mají hosté skvělou formu ukázali i tady a remíza 2:2 byla skvělá. Hradec již prohrával 0:2, ale Petrovický a Hodek srovnali skóre. V brance se objevil Rychman, v obraně Jánský a Žabokrtský, záloha ve složení Matějka, Černý a Valeš, v útoku Petrovický, Pigr, Řehák, Bělohoubek a Hodek.

V závěru roku hostil SK Hradec ještě Olympii Hradec II. a uštědřil jí debakl 11:0 (6:0). Petrovický nastřílel šest branek, Háček jednu, o další čtyři se podělil zbytek útoku.

Poslední zápas se hrál v neděli 16. listopadu. Bylo typické podzimní počasí, navíc bláto a všude voda. SK Dvůr Králové si odvezl prohru 6:0 (5:0), Jánský dal čtyři góly, Petrovický dva. V sestavě chyběli Žabokrtský, Řehák, Černý a Pigr.

 

Web podporují
BRUNOTTI značkové módní a sportovní oblečení pro léto i zimu KOMPLEXNÍ FINANČNÍ SLUŽBY Hradec Králové Fotbal magazín